Progress Flowmon

Obsah

O spoločnosti Progress Flowmon

Progress Flowmon je popredným poskytovateľom riešení pre monitorovanie a zabezpečenie sieťovej prevádzky. Ich technológie pomáhajú organizáciám po celom svete lepšie pochopiť, monitorovať a zabezpečiť ich sieťové prostredie, čím umožňujú efektívnu detekciu a reakciu na hrozby. Flowmon poskytuje kontextové a detailné informácie, ktoré umožňujú ľubovoľnej organizácii bez problémov a bezpečne prevádzkovať ich sieť a služby. Monitorovanie siete na základe dátových tokov prináša početné výhody a zníženie finančných nákladov na správu siete pre všetkých – malé, stredné, veľké firmy, vládne a akademické inštitúcie, poskytovateľov internetových služieb (ISP) ako aj datacentrá. Cieľom spoločnosti Progress Flowmon je umožniť organizáciám dosiahnuť úplnú transparentnosť a kontrolu nad ich sieťovou infraštruktúrou.

Portfólio produktov Flowmon tvorí komplexné riešenie pre monitorovanie sietí na báze dátových tokov (NetFlow / IPFIX a ďalších). Riešenie je tvorené výkonnými autonómnymi Flowmon sondami, kolektormi a softvérovými modulmi, ktoré rozširujú funkcionalitu sond a kolektorov. Sondy analyzujú každý prechádzajúci paket a na základe týchto dát generujú NetFlow štatistiky. Tieto štatistiky sú exportované na kolektory, kde sú uložené a pripravené pre vizualizáciu a analýzu prostredníctvom  Flowmon monitorovacieho centra. Pomocou rozširujúcich softvérových modulov možno na kolektore vykonávať pokročilejšie analýzy NetFlow štatistík.

Flowmon riešenie pozostáva z nasledovných komponentov

  • Flowmon Colector  ja základným stavebným prvkom network monitoringu v reálnom čase. Archivuje, analyzuje a vyhodnocuje všetky „Flow“ dáta prichádzajúce zo siete až po aplikačnú vrstvu.
  • Flowmon Sonda je zariadenie určené na záchyt sieťovej prevádzky, na ktorom zároveň prebieha prvotné spracovanie dát. Tieto následne odosiela v úspornom formáte do Colectoru na vyhodnotenie.
  • Anomaly Detection System (ADS) plní funkciu bezpečnostného monitoringu. Vykonáva automatickú analýzu anomálií v sieťovej prevádzke za pomoci behaviorálnej analýzy a identifikuje bezpečnostné a prevádzkové incidenty.
  • Application Performance monitor (APM) plní funkciu monitoringu výkonnosti HTTP / HTTPS aplikácií a SQL databáz so zameraním na presnú lokalizáciu problémových stavov ovplyvňujúcich rýchlosť a odozvy aplikácií.
  • Flowmon Packet Investigátor (FPI) sprostredkúva záchyt a archiváciu podozrivej prevádzky pre jej neskoršiu hĺbkovú analýzu. Využíva pokročilé metódy spracovania údajov a ponúka konkrétny návod, ako eliminovať zistené hrozby.

Riešenia od Progress Flowmon

Network Monitoring

Dohodnite si konzultáciu

Meno a priezvisko *
Firma *
Firemný email *
Mobil *
Správa *

Podujatia s Progress Flowmon

Workshop
11.06.2024
Technický workshop pre partnerov Progress
Pozývame vás na bezplatné technické školenie pre obchodných partnerov spoločnosti Progress, ktoré bude zamerané na praktické používanie Flowmon….
Workshop
10.10.2023
Technologické raňajky s Progress a BlackBerry
Radi by sme vás pozvali na Technologické raňajky s Progress a BlackBerry kde sa budeme venovať novinkám v IT security technológiách….
Workshop
15.02.2023
Technologické raňajky s Progress a Novicom
Radi by sme vás pozvali na Technologické raňajky s Progress a Novicom kde sa budeme venovať IT, sieťovým a bezpečnostným monitoringom pod jednou strechou….

Ďaľší výrobcovia