SecTec sa stal prvým slovenským distribútorom spoločnosti IstroSec

Zo spoločnosti IstroSec sa stáva vendor. Expertné služby vendora IstroSec odteraz môžu využívať poskytovatelia IT bezpečnosti v podobe predplatených balíkov a dopĺňať tak svoju vlastnú ponuku v oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Spoločnosť SecTec, distribútor s pridanou hodnotou zameraný na kybernetickú bezpečnosť, sa stala na Slovensku distribútorom produktov firmy IstroSec. IT dodávatelia a firmy zamerané na kybernetickú bezpečnosť tak môžu prostredníctvom SecTecu získať prístup k expertným znalostiam a službám IstroSecu v podobe špecializovaných balíkov služieb vo forme subskripcií.

“Nová strategická spolupráca so spoločnosťou IstroSec je ďalším krokom v rozširovaní bezpečnostných riešení pre slovenský trh. Naším cieľom je ponúkať iba top riešenia od vybraných výrobcov v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Spolupráca so spoločnosťou IstroSec ide ruka v ruke s touto filozofiou a verím, že prispeje k lepšiemu zabezpečeniu našich zákazníkov” uviedol Marek Král, CEO spoločnosti SecTec.

Balíky služieb si môžu IT dodávatelia vyskladať podľa potrieb svojich zákazníkov, a doplniť tak vlastné portfólio v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Ide o služby zamerané napríklad na oblasť poradenstva, dohľadu, forenzných analýz, reakcií na incidenty, preverovania odolnosti organizácií a iné. Spolupráca so spoločnosťou SecTec je súčasťou novej obchodnej stratégie IstroSecu, ktorý sa špecializuje na poskytovanie expertných služieb v oblasti kybernetickej a informačnej bezpečnosti. V súlade s novou víziou sa IstroSec bude na trhu pozicionovať ako vendor, ktorý svoje služby poskytuje výhradne prostredníctvom partnerského kanálu.

„Chceme, aby systémoví integrátori, IT dodávatelia a poskytovatelia služieb v oblasti kybernetickej bezpečnosti jasne vnímali, že IstroSec nie je ich konkurencia, ale partner s odbornými znalosťami a riešeniami, ktorými môžu rozšíriť a obohatiť vlastnú ponuku bezpečnostných služieb,“ uviedol Roman Čupka, riaditeľ pre stratégiu a obchod v IstroSecu.

SecTec plánuje výrazne podporiť rozšírenie služieb spoločnosti IstroSec prostredníctvom svojej siete kvalifikovaných partnerov. „Táto dohoda prinesie našim partnerom a zákazníkom prístup k špičkovým bezpečnostným službám a komplexným riešeniam, čo predstavuje ďalší benefit pre celý slovenský IT trh,“ dodal M. Král.

Nová ponuka balíkov na báze predplatného umožní poskytovateľom IT bezpečnosti a služieb využívať expertízu IstroSecu jednoduchým spôsobom – bez potreby budovania interných kapacít, a presne podľa požiadaviek a potrieb koncových zákazníkov.

„Partnerom tak pomôžeme flexibilne riešiť nedostatok odborníkov na kybernetickú bezpečnosť a koncoví zákazníci získajú prístup k širšej škále služieb, ktoré dokážu zastrešiť cez svojich technologických dodávateľov,“ dodáva R. Čupka.

Slovensko je prvou krajinou, kde spoločnosť IstroSec nový obchodný model zavádza. Spoluprácu s distribútormi na predaji balíkov predplatených služieb však plánuje rozvíjať aj na zahraničných trhoch, kde už pôsobí.

„Je to logický posun, pretože na trhoch Európskej únie a v Spojených štátoch amerických poskytujeme služby cez partnerský kanál. Dochádza tak k štandardizácii a automatizácii služieb, čo umožní zvýšenie bezpečnosti v digitálnom priestore i v rámci náročných legislatívnych požiadaviek,“ dodáva R. Čupka.

 

O spoločnosti IstroSec

Istrosec je spoločnosť, ktorá sa špecializuje na poskytovanie pokročilých služieb v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Firma sa zameriava na riešenie kybernetických incidentov, ochranu organizácií pred bezpečnostnými hrozbami a poskytovanie komplexných služieb, ako sú bezpečnostný dohľad, testovanie odolnosti organizácií, či forenzné analýzy.

O spoločnosti SecTec, a.s.

Spoločnosť SecTec, a.s., distribútor s pridanou hodnotou pôsobiaci na slovenskom IT trhu, pravidelne rozširujúci svoje portfólio o špičkové riešenia v oblasti kybernetickej bezpečnosti. SecTec svojimi dlhoročnými skúsenosťami a technickým know-how na vysokej úrovni v oblasti kybernetickej bezpečnosti, ponúka svojim partnerom nielen produkty, ale aj odbornú podporu, osobný prístup a kvalitné služby. V portfóliu spoločnosti nájdete najnovšie technologické riešenia od popredných svetových výrobcov. Viac informácií nájdete na www.sectec.sk.

Podujatia
24.10.2024
Konferencia
23.10.2024
Certification training
02.10.2024
Konferencia

Ďalšie novinky

Checkpoint Leader in The Forrester Wave™ : Enterprise Email Security, Q2 2023

S potešením oznamujeme, že spoločnosť Check Point bola nedávno menovaná za lídra v rebríčku The Forrester Wave™ : Enterprise Email Security, Q2…

NetworkChuck a jeho tipy a triky na WhatsUp Gold

Vedeli ste, že s WhatsUp Gold Free Edition môžete monitorovať až 10 zariadení bez akýchkoľvek nákladov, alebo záväzkov?…

Prvý hardvérový bezpečnostný modul Thales Luna HSM s certifikáciou FIPS 140-3 Level 3

S potešením vám oznamujeme, že rodina HSM Luna 7 (všetky modely Network a PCIe) je teraz držiteľom certifikátu FIPS 140-3 Level 3….